Usein kysytyt kysymykset

Mitä partiossa tehdään?

Partio on monipuolinen harrastus kaiken ikäisille. Uusittu partio-ohjelma kantaa ideaa matkanteosta: elämä on kulkemista, etsimistä ja löytämistä ja matka kulkee erilaisissa maastoissa ja maisemissa, tilanteissa ja tunnelmissa. Partio-ohjelma vaihtelee jonkin verran ikäkausien mukaan, mutta yhteistä kaikelle partiotoiminnalle on ryhmässä toimiminen, itse tekeminen, erilaisten taitojen oppiminen ja luonnonläheinen toiminta. Viikoittaisessa toiminnassa harjoittelemme uusia taitoja, kuten ensiapua, luonnontuntemusta ja kädentaitoja, joita sitten sovellamme retkillä ja leireillä. Partio on seikkailu, johon on lähtenyt mukaan jo noin 70 000 suomalaista ja noin 38 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa. Tule mukaan!

Kuka toimii lapseni ohjaajana partiossa?

Tornipääskyissä toimii yksi sudenpentulauma, Lumikot (1.-3 .-luokkalaiset). Laumaa johtaa täysi-ikäiset partionjohtajat. Myös Seikkailijoiden (10-12 v.) johtajina toimivat täysi-ikäiset aikuiset. Tarpojien (12-15v.) ja Samoajien (15-17v.) toiminta on lippukunnassamme hieman itsenäisempää, mutta myös näillä ryhmillä on toimintaa koordinoivat johtajansa. Retkille ja muihin tapahtumiin lähtee osallistujamäärän mukaan aina tarvittava määrä aikuisia. Johtajien yhteystiedot löydät täältä.

Mitä partio maksaa?

Tornipääskyillä ei ole omaa jäsenmaksua, mutta jokaisen jäsenen tulee maksaa Suomen Partiolaisten jäsenmaksu, joka maksetaan kerran vuodessa. I-maksun (v. 2023 n. 60 euroa) maksaa perheen ensimmäinen partiotoimintaan osallistuva jäsen ja kaikki yli 17-vuotiaat partiolaiset. Tämän maksun maksaneet saavat Partio-lehden. Alennetun II-maksun maksavat saman perheen muut alle 17-vuotiaat partiolaiset. Tähän maksuun ei sisälly lehtiä. Jäsenmaksun maksettuasi saat jäsenkortin. Katso jäsenedut täältä.

Lippukunnalla on käytössä kannatusjäsenmaksu (20 euroa). Jos haluat tukea lippukunnan toimintaa kannatusjäsenmaksun muodossa, ota yhteyttä rahastonhoitajaan.

Retket, leirit ja muut tapahtumat maksavat erikseen mm. keston mukaan. Tapahtumista ei kerätä voittoa, vaan niiden tuloilla katetaan menot, kuten kuljetukset, retkipaikka ja ruokailut.

Minkä ikäisenä toimintaan voi lähteä mukaan?

Tornipääskyihin liittyy uusia, pääsääntöisesti alakouluikäisiä partiolaisia syksyisin, mutta toimintaan voi liittyä minkä ikäisenä ja mihin vuoden aikaan tahansa. Partion voi aloittaa myös vasta aikuisena, vaikka aiempaa kokemusta ei olisikaan! Otamme mielellämme myös partiolaisten vanhempien apua vastaan esimerkiksi erilaisten tapahtumien järjestämisessä, vaikka viikoittaiseen toimintaan ei pystyisikään osallistumaan.

Mitä varusteita partiolainen tarvitsee?

Partion harrastaminen ei vaadi kalliita ja uusia varusteita, vaan jokainen voi tarpeensa ja kiinnostuksensa mukaan hankkia sellaisia varusteita kuin itselle sopii. Viikoittaisessa toiminnassa käytämme sinistä partiohuivia, jonka voi hankkia yhdeksällä eurolla Scandinavian Outdoor Storesta. Partion juhlatilaisuuksissa (esimerkiksi seurakunnan tapahtumissa sekä syksyllä joulujuhla ja keväällä partiomarssi) käytämme partioasua eli partiopaitaa, tummansinistä hametta ja sukkahousuja ja tummia kenkiä. Jokaisesta tapahtumasta annetaan hyvissä ajoin ennen tapahtumaa tarkka varustelista kotiin, mutta makuupussilla, ulkoiluvaatteilla, puukolla ja taskulampulla pääsee jo pitkälle.

Mistä varusteita voi hankkia?

Partiohuiveja, -paitoja ja muita partiotuotteita myy Scandinavian Outdoor Store. Retkeilyvarusteita myydään toki muissakin kaupoissa ja kirpputoreilla. Kannattaa tietysti kysellä myös sukulaisilta, ystäviltä ja muilta lippukunnan jäseniltä.

Mihin merkit kiinnitetään partiopaidassa?

Partioasu ja niihin kiinnitettävät merkit vaihtelevat hieman ikäkausien mukaan.

Tutustu asuihin ja merkkeihin

Sudenpennut
Seikkailijat
Tarpojat
Samoajat
Vaeltajat
Aikuiset

Mitä tulee huomioida retkelle lähtiessä?

Retkiä, leirejä ja muita tapahtumia järjestetään kaikkina vuodenaikoina. Säätilojen muutokset on syytä huomioida vaatetuksessa ja mukaan pakattavien tavaroiden kohdalla kannattaa miettiä, ovatko ne soveltuvia retkikäyttöön. Kertakäyttöiset sadetakit ja astiat, uudet tai vääränkokoiset vaatteet ja huonot kengät on syytä jättää kotiin. Myös kännykät ja musiikkilaitteet jätetään tapahtumien ajaksi kotiin. Retken johtajilla on puhelin ja vanhempien yhteystiedot mukana tarvittavaa yhteydenottoa varten. Retkelle lähtiessä on tärkeää huomioida myös kaikkien varusteiden nimeäminen sekä se, että varusteet on pakattu yhteen rinkkaan tai reppuun. Irtonaiset makuupussit ja kumisaappaat joutuvat helposti kadoksiin ja vaikeuttavat siirtymisiä. Tärkeää on myös se, että lapsi itse osallistuu tavaroidensa pakkaamiseen. Näin kaikki varusteet löytyvät helpommin myös retkellä.

Osoitteemme muuttuu, kenelle ilmoitan asiasta?

Osoitteenmuutoksen voi tehdä omilla tunnuksilla suoraan jäsenrekisteri Kuksaan. Halutessasi voit ilmoittaa uuden osoitteesi myös jäsenrekisterinhoitajalle, yhteystiedot löydät täältä.