Historia

Partiolippukunta Tornipääskyt perustettiin Martin seurakunnan tuella 31. lokakuuta 1945. "Nuotioillassa" oli läsnä 22 partiotyttöä, kolme vanhempain edustajaa ja seurakunnan pastori Kiviluoto. Veljeslippukuntamme oli tuolloin toiminut jo kahdeksan vuoden ajan ja alueelle haluttiin tuoda partiotoimintaa myös tytöille. Tornipääskyjen ensimmäiseksi lippukunnanjohtajaksi valittiin Sirkka Havas. Lippukunnan ensimmäinen lippukangas ostettiin Tukholmasta asti. Lipun on piirtänyt Toukka eli Kerttu Nummelin. Uusi lippu vihittiin käyttöön vuonna 1984.

Tornipääskyt kokoontuivat Martin seurakuntatalon yläkerrassa kunnes saimme nykyisen tilan kolollemme Tornikotkien saatua uudet tilat rakennuksen toiseen päähän.

Tornipääskyt ovat juhlineet kautta historiansa näyttävästi vuosipäiviään. Näistä viimeisimpänä vuonna 2015 lippukunta juhlisti 70-vuotista taivaltaan. Silloin lippukunta julkisti pronssisen juhlakorun, vietti kesäleirin Lapissa (Boazu) ja juhlisti syntymäpäiviään Turun Upseerikerholla.

Tornipääskyjen "poikaset" Tuulihaukat lähtivät pesästään 1981 Uittamolle ja Vaakun Vartijat 1985 Paattisille.

Tornipääskyjä on parhaillaan ollut liki 300 1950-luvun loppupuolella. Tornipääskyissä on vuoteen 2018 mennessä ollut 18 lippukunnanjohtajaa.